Recepció

Entrada

Escales

A continuació podem llegir algunes de les rutes i activitats que podem fer pels voltants de Prat de Comte:

RUTES TEMÀTIQUES
 

Ruta de l’oli. (ruta turística i gastronòmica)
 

És una ruta molt tradicional de les nostres terres i interessant de fer coincidir amb les festes de l’oli dels diferents municipis de la comarca: 17 de gener Bot, inicis de desembre a la Fatarella,...
El recorregut proposat com a ruta de l’oli per la comarca comença a Prat de Comte, al nostre alberg Ca la Jepa, on es podrà gaudir del molí del menjador. Continuar a Arnes, la partida del Viarmets a Horta, l’olivera d’El Parot, les restes del molí de Bot, Batea l’arbequina i l’Az-azeitun. La Pobla de Massaluca i el seu molí modern, Gandesa i el seu espai del vi i de l’oli; i el Pinell de Brai i el celler cooperatiu modernista de Cèsar Martinell a l’interior del qual s’hi troba un antic molí de premsa pneumàtica.
(http://www.terra-alta.org/c/08/RutaOli.pdf)
 

Ruta del vi. (ruta turística i gastronòmica)
 

Aquesta ruta és la més autèntica de la nostra comarca pel grandíssim reconeixement dels nostres vins.
És molt una ruta molt adequada per a qualsevol època de l’any, però molt interessant de fer coincidir amb les diferents festes del vi de la comarca. A la primavera a Batea i el primer diumenge de novembre a Gandesa.
Es recomana visitar les dues obres de Cèsar Martinell i els diferents cellers de la comarca, així com els camps de vinyes.
Gastronòmicament parlant es poden fer maridatges dels nostres vins DO i un menú especial dedicat al vi, amb diferents plats cuinats o acompanyats de vi i que no hi falti el nostre pa, vi i sucre de la nostra infància.
 

Ruta de la Pau (històrica i cultural)
 

Com a homenatge a la pau i, alhora, un camí per a senderistes ple de paratges on, anys després de la Batalla de l’Ebre, regna el silenci.
Centrada en espais de Gandesa, passant per la Fontcalda, Prat de Comte, Bot, Coll del Moro, Vilalba dels Arcs, la Fatarella i Corbera d’Ebre.
 

Via Verda
 

La Via Verda de la Terra Alta transcorre entre l'estació d'Arnes-Lledó i l'estació del Pinell de Brai, i creua els termes d’Arnes, Horta de Sant Joan, Bot, Prat de Comte i el Pinell de Brai. Es pot fer a peu, en bicicleta de qualsevol tipus o a cavall, i també és apte per a les persones que van en cadira de rodes. Tot el recorregut està condicionat amb bancs, papereres i trams ajardinats, a més de dues fonts d’aigua potable a Bot i la Fontcalda.
L’itinerari creua les serres de Pàndols i de Cavalls, on encara ara hi ha paratges pràcticament verges on és possible gaudir de la tranquil·litat i el silenci en plena natura.
 

Camí de Sant Jaume (Camino de Santiago).
 

El camí de Sant Jaume de l´Ebre aplegava els pelegrins que es dirigien a Santiago de Compostel·la, procedents dels pobles del arc mediterrani. A la Terra Alta, travessa els termes municipals del Pinell de Brai, Prat de Comte, Gandesa, Vilalba dels Arcs i Batea.
Aquest itinerari entra a la Terra Alta per la Via Verda a l´alçada de les Codines de Riberola, terme municipal del Pinell de Brai. Batea és l´últim poble català d´aquesta ruta, on a 3 km del muicipi es troba la Creu de la Vall, darrer monument religiós de la part catalana.
 

ITINERARIS I EXCURSIONS
 

Des de l’alberg suggerirem als estadants que es poden fer rutes i excursions més o menys curtes i fins i tot amb cotxes 4x4.
 

PRAT DE COMTE:
 

La Mola de Prat de Comte. Camps d’ametllers (florits a finals de març) i oliveres, boscos de pi blanc, marges de pedra seca, covetes, escales, basses i cases de camp. Una bona mostra de la vida rural de fa 50 anys.
Pujada a l’Engrilló pel GR 171, cim més alt del terme. Margenades i oliveres centenàries, bancals d’ametllers. Paisatge i vistes espectaculars dels cims de la meitat septentrional dels Ports. Amb una mica de sort es poden veure cabres hispàniques.
La Refoia i Engrilló. Ruta de dificultat baixa. El pla i el corral de la Refoia, bosquets, pastures, roques i grans varietats botàniques. Destacar-hi el teix monumental d’Engrilló, d’un miler d’anys.
Les fonts dels Montsagre. La bassa de la Refoia, Montsagre, punta de Llambars, la font del Montsagre d’Horta. La gralla de bec vermell.
Camí de romeria fins la Fontcalda. Ametllers. Els conglomerats de la Rocamala, la Falconera i l’Agulla. El riu Canaletes. El santuari i la font del Xorros.
La vall de la Jepa. Zona de picnic. L’olivera de la vall de la Jepa. Mirador geològic.
El riu Canaletes i la Fontcalda. Des de la vall de la Jepa. Riu Canaletes. Santuari de la Mare de Déu. El cranc de riu americà.TERRA ALTA. La comarca
 

Enumero les poblacions més properes, tot i que els clients rebran informació de tots els municipis així com de les comarques properes.
 

Horta Sant Joan. Sant Salvador, Lo Parot, Salt Sotorres, el Ventador i riu Estrets, Ruta de les Fonts, Ruta dels Pesells, Cova de Picasso, Mas Corretja.
Bot. Forat de la Donzella, Sant Josep
Arnes. Santa Madrona, Els Estrets, Toll de Vidre
El Pinell de Brai. Cota 705, Pic de l’Àliga, Mirador de l’Ebre
 

Podreu trobar més rutes i itineraris a wikiloc.com:

http://es.wikiloc.com/rutas/outdoor/espana/catalunya/prat-de-comte

Anar a dalt